Bulldog Cider sæt brugsanvisning.

Bulldog Cider sæt

Du skal bruge:

Et godt rengørings og steriliseringsprodukt

En gæringstank 25 – 33 liter

Et gærrør/en gærlås

En hævert

Trykegnede flasker til 23 liter

 

Ting der kan være gode at have:

En stor tragt

Hydrometer

Kapselapparat

 

Brygningsvejledning:

 

Kom 5-6 liter varmt vand i gæringskaret (lunkent hvis du bruger glasbeholder).

Tilsæt posens indhold og skyl den godt ud så alt ekstrakten kommer ud i gærtanken.

Fyld op med vand til 23 liter med koldt og varmt vand, så du ender med en temperatur på ca. 25   grader.

 

Tilsæt pose 1, Cider yeast/sweetner, og miks godt. Sæt låg eller prop på gæringstanken og menter gærrøret, som skal være ½ fyldt med vand.

Lad gærtanken stå til gæring i et lokale med en konstant temperatur mellem 18 og 25 grader.

Gæringsprocessen tager normalt 8-12 dage (lidt længere ved temperaturer under 22 grader.

 

Vigtigt:

Overvej altid risikoen for spild eller at gærkaret bobler over når du vælger stedet hvor du stiller dit gæringskar.

 

Efter gæringen (8-12 dage)

 

Kontroller at gæringen er overstået. Enten ved at kontrollere at vægtfylden et kommet ned på 1000 eller lavere. Eller ved at sikre dig at det ikke bobler længere i gærrøret og der ikke er nogen aktivitet på overfladen (små bobler eller skum). Hvis nødvendigt vent en dag ekstra.

 

For at opnå det bedste resultat, bør du stikke Cideren om til en anden rengjort beholder. Og sikre at du lader bundfalder blive tilbage i gæringskarret.

Du kan springe dette punkt over, men får så bare mere bundfald i flaskerne.

 

For at få normal Cider med brus, skal du tappe Cideren på øl, Cider, Champagne eller PET flasker der er lavet til at tåle trykket. Tilsæt en theske almindeligt sukker (ca. 5-6 gram) eller 3 minisukkerknalder pr. 750 ml. (0,75 liter) og sæt kapsel eller tryksikret prop på.

 

Stil flaskerne 7-10 dage ved stue temperatur 18-30 grader. For at opnå den sekundære gæringsproces der danner kulsyren i Cideren.

 

Herefter stiller du flaskerne koldt.

 

Cideren har godt af at lagre 6 mdr.

 

Note:

Hvis du ønsker en Cider uden brus. Skal du lade den stå på den ballon den er stukket om til i ca. en uge, eller tilsætte gærstop og bruge et klaringsmiddel som f.eks. Alcotec turbo 24. Inden du kommer det på flaske.

Dette indlæg blev udgivet i Instruktion trin for trin, Om brygning med vinsæt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *